Badlishah Forum

Knowledge


You are not connected. Please login or register

Lawak Lawak Humor

Go to page : 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 2]

1 Lawak Lawak Humor on Thu Sep 03, 2009 2:34 pm

Murid : Selamat pagi, Cikgu.
Cikgu : (Menengking) Mengapa selamat pagi sahaja? Petang dan malam awak doakan saya tak selamat?
Murid : Selamat pagi, petang dan malam Cikgu!
Cikgu : Panjang sangat! Tak pernah dibuat oleh orang! Kata selamat sejahtera! Senang dan penuh bermakna.Lagipun ucapan ini meliputi semua masa dan keadaan.
Murid : Selamat sejahtera Cikgu!
Cikgu : Sama-sama, duduk! Dengar sini baik-baik. Hari ini Cikgu nak uji kamu semua tentang perkataan berlawan. Bila Cikgu sebutkan perkataannya, kamu semua mesti menjawab dengan cepat, lawan bagi perkataan-perkataan itu, faham?
Murid : Faham, Cikgu!
Cikgu : Saya tak mahu ada apa-apa gangguan.
Murid : (senyap)
Cikgu : Pandai!
Murid : Bodoh!
Cikgu : Tinggi!
Murid : Rendah!
Cikgu : Jauh!
Murid : Dekat!
Cikgu : Keadilan!
Murid : UMNO!
Cikgu : Salah!
Murid : Betul!
Cikgu : Bodoh!
Murid : Pandai!
Cikgu : Bukan!
Murid : Ya!
Cikgu : Oh Tuhan!
Murid : Oh Hamba!
Cikgu : Dengar ini!
Murid : Dengar itu!
Cikgu : Diam!
Murid : Bising!
Cikgu : Itu bukan pertanyaan, bodoh!
Murid : Ini ialah jawapan, pandai!
Cikgu : Mati aku!
Murid : Hidup kami!
Cikgu : Rotan baru tau!
Murid : Akar lama tak tau!
Cikgu : Malas aku ajar kamu!
Murid : Rajin kami belajar Cikgu!
Cikgu : Kamu gila!
Murid : Kami siuman!
Cikgu : Cukup! Cukup!
Murid : Kurang! Kurang!
Cikgu : Sudah! Sudah!
Murid : Belum! Belum!
Cikgu : Mengapa kamu semua bodoh sangat?
Murid : Sebab saya seorang pandai!
Cikgu : Oh! Melawan!
Murid : Oh! Mengalah!
Cikgu : Kurang ajar!
Murid : Cukup ajar!
Cikgu : Habis aku!
Murid : Kekal kami!
Cikgu : O.K. Pelajaran sudah habis!
Murid : K.O. Pelajaran belum bermula!
Cikgu : Sudah, bodoh!
Murid : Belum, pandai!
Cikgu : Berdiri!
Murid : Duduk!
Cikgu : Saya kata UMNO salah!
Murid : Kami dengar KeADILan betul!
Cikgu : Bangang kamu ni!
Murid : Cerdik kami tu!
Cikgu : Rosak!
Murid : Baik!
Cikgu : Kamu semua ditahan tengah hari ini!
Murid : Dilepaskan tengah malam itu!
Cikgu : (Senyap dan mengambil buku-bukunya keluar.)

View user profile

2 Tingkap Pecah on Thu Sep 03, 2009 2:41 pm

Ada seorang budak yang sedang bermain bola bersendirian. Ia menendang bolanya terlalu kencang dan memecahkan kaca tingkap rumah seorang wanita. Budak itu pun terus berlari ketika wanita itu keluar dan menjerit. Budak itu pun berfikir untuk datang mengambil bolanya semula. Ia lalu berfikir cara apa yang dapat dilakukannya.

Beberapa minit kemudian, budak itu pun mengetuk rumah wanita tadi dan berkata pada wanita tersebut, “Ayahku akan datang dan membetulkan tingkap tersebut.”

Dan memang datanglah seorang lelaki dengan kotak perkakas dan berkata pada wanita tersebut, “Maaf. Saya mau membetulkan tingkap anda…”

Wanita itu pun mempersilahkan lelaki tersebut masuk untuk membetulkan tingkapnya. Sedang lelaki tersebut membetulkan tingkap, budak tadi meminta bolanya kembali. Wanita itu pun memberikannya sambil berpesan agar lain kali hati-hati. Budak itu pun pulang.

Setelah selesai membetulkan tingkap, lelaki tadi terus meminta wang upah dari wanita tersebut. Wanita itupun terkejut dan berkata, “Bukankah anda ayahnya?”

Lelaki itu pun berkata, “Apa, bukankah anda ibunya?”

View user profile

3 Awek Orang Buta on Thu Sep 03, 2009 2:44 pm

Dikisahkan..seorang buta bertanya kepada.. aweknya yang sedang memimpin tangannya. " Sayang..betul ker sayang nie ikhlas..!!? " Lantas..aweknya menjawab.. "Tentulah..saya sayang awak tau..!!" Kemudian, aweknya pula bertanya.. " Awak rasalah.. saya nie..cantik tak?" Kemudian, si buta menjawab.. " Saya tahu..kalau awak nie cantik tentulah awak takkan pilih saya yang buta nie sabagai pasangan..ehehe!!" affraid

View user profile

4 Re: Lawak Lawak Humor on Thu Sep 03, 2009 9:51 pm

dua post kat bawah boring , yang 1first tu bleh blah jugak....

View user profile http://msofirosli.blogspot.com

5 Re: Lawak Lawak Humor on Sat Sep 05, 2009 12:52 am

thekid wrote:dua post kat bawah boring , yang 1first tu bleh blah jugak....

yg first tu bkn persembahan kelas ari tu ke?

View user profile http://nadiahxxlelouchfanxx.blogspot.com

6 Re: Lawak Lawak Humor on Sat Sep 05, 2009 2:14 am

ciplak ni...... Evil or Very Mad

View user profile

7 lawakss.... on Sat Sep 05, 2009 2:56 pm

lawak diatas boleh didapati di http://kahkahkah.mnazman.com/

View user profile

8 Re: Lawak Lawak Humor on Sat Sep 05, 2009 4:48 pm

pecah la tembelang..... What a Face What a Face

View user profile

9 ape... on Sat Sep 05, 2009 4:49 pm

sejarah_student wrote:pecah la tembelang..... What a Face What a Face

affraid affraid

View user profile

10 bagus.... on Sun Sep 06, 2009 4:36 pm

nak buat lawak bodoh?

View user profile

11 --- on Mon Sep 07, 2009 10:43 pm

yg second 2...lelaki mai tiba2 knape??? drunken

View user profile

12 >>> on Mon Sep 07, 2009 11:31 pm

Shocked Question Arrow Question

View user profile

13 Re: Lawak Lawak Humor on Tue Sep 08, 2009 5:41 pm

Mad Mad Mad

View user profile http://msofirosli.blogspot.com

14 ... on Wed Sep 09, 2009 12:39 am

soaln aku tak de sape nk balas kee... scratch

View user profile

15 >>> on Thu Sep 10, 2009 7:56 pm

x phm la soalan hang nazeem>>>>>> scratch

View user profile

16 hehee on Fri Sep 11, 2009 7:19 pm

tak pa ah..aku pun tak faham jugak Laughing

View user profile

17 hehee on Fri Sep 11, 2009 7:26 pm

tak pa ah..aku pun tak faham jugak Laughing

View user profile

18 hehee on Fri Sep 11, 2009 7:30 pm

tak pa ah..aku pun tak faham jugak Laughing

View user profile

19 >>> on Fri Sep 11, 2009 7:37 pm

apa la ko ni>>> Rolling Eyes clown geek

View user profile

20 4 u nazeem... on Sun Sep 13, 2009 7:03 am

nazeem,meh aq tlg jwbkan prtanyan ang....mks0d ang,npe tetibe jer laki 2 leyh mncul kan?mcm nie bdak 2 g0reng laki 2...dye ckp yg tngkap umah dye pcah,pas2 p0mpuan 2 mak dye...pas dye dpt bola,tr0s dye blah...dye slmat ar...xkena mqah...

View user profile

21 Bas Sekolah on Sun Sep 13, 2009 5:29 pm

View user profile

22 >>> on Sun Sep 13, 2009 9:08 pm

owh bgturupanya>>>
cntk bas>>> Rolling Eyes rabbit
hjeehehehhehe>>>>>>

View user profile

23 hyee.. on Sat Sep 19, 2009 12:53 pm

ish..napa la wak2 ak on9 tadak sapa yg on9..frustnyer..
weh,cH@mp,rajin gak noh ag on9.. afro

View user profile http://www.novgems.blogspot.com

24 >€>>> on Sat Sep 19, 2009 1:27 pm

besa aje>>> Razz Cool

View user profile

25 wusshh.. on Sat Sep 19, 2009 1:29 pm

amboi,da tkar gmbar nazeem? afro

View user profile http://www.novgems.blogspot.com

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 2]

Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum